Nieuwsberichten van SK

Nieuwsblog van een drukker/printer

info@drukkerijsk.nl

Nutteloze zaken

Een tijdje terug wilde een potentiële klant zien hoe zijn aangeleverde bestand uit de belichter kwam, alleen het hoefde niet op film, een schermafdruk was voldoende.
Heb ik een kostbaar hightech apparaat staan, ga ik daar schermafdrukjes van 72-96 dpi mee maken. dat is een belediging voor mijn belichter en de rechtgeaarde pixelprof die ik ben. Op de belichter zit de optie om tiff-bestanden te maken. De resolutie is in vele varianten instelbaar, maar voorlopig heb ik deze ingesteld op 2400 dpi, gelijk aan de standaard resolutie van de filmoutput. WYGIWYS dus. Zogezegd, zo gedaan. De klant in spé was zo onder de indruk van het resultaat, dat hij niets meer van zich liet horen 😢. Waarschijnlijk met stomheid geslagen.
Maar niet lang getreurd, van de week toch maar een aantal tiff-output instellingen aangemaakt. Nutteloos? Misschien, maar ik weet nooit waar klanten behoefte aan hebben en misschien indexeert een zoekbot ooit deze blog, voor die toevallige klant die dat net nodig heeft, iets met hazen die koeien vangen of zo. En ik…? Ik heb weer wat nieuwe kennis opgedaan.