Nieuwsberichten van SK

Nieuwsblog van een drukker/printer

info@drukkerijsk.nl

Is er nog wat gebeurd in 2019?

Het hele jaar druk, druk… Kijk even op mijn blog en zie tot mijn grote schrik dat ik eigenlijk helemaal niks heb geschreven, geen komma, geen punt, geen letter. Ben ik dan alleen maar met dagelijkse dingen bezig geweest? Nou niet helemaal…, dus tijd voor een update.
Allereerst heb ik een reserve filmbelichter gekocht. Zelfde type: een Katana 5055. Meer omdat ik regelmatig de vraag krijg hoelang ik nog doorga met films belichten en ontwikkelen. Met deze aankoop hoop ik gelijk die vraag te beantwoorden: nog heel lang. Mocht mijn huidige machine het opgeven en niet meer te repareren zijn, staat nummer twee klaar om die taak over te nemen.
Voordeel van deze aanschaf is de modernere software. Met versie 10 van de Harlequin rip werkt het toch allemaal net wat makkelijker.
Verder nog een productieprinter gekocht, weer een Konica Minolta Accuriopress C1070, metertje of 3-4 lang, past allemaal maar net. Werkt ook makkelijk, maar sneller vooral. Papier komt er mooi recht uit. Kleurkalibratie gaat een stuk makkelijk, kortom een hele verbetering.