Nieuwsberichten van SK

Nieuwsblog van een drukker/printer

info@drukkerijsk.nl

Postperikelen

Wanneer kan ik mijn films in huis hebben?
Dit is een van de meest gestelde vragen en het eerlijke antwoord is: ik weet het niet.
Met uitzondering van vakanties worden (correcte) bestanden die voor 14.30u. worden aangeleverd nog dezelfde dag per PostNL verstuurd en dan is het afwachten geblazen.

Er zijn een aantal opties om post te versturen, elk met zijn eigen voor- en nadelen.
  • Laat ik beginnen met de eenvoudigste, de gewone envelop, adres erop, postzegels plakken en versturen. De tijd dat PostNl 24 uurs bezorggarantie gaf, ligt alweer langs achter ons. Maandag en zaterdag zijn geen bezorgdagen mee en ieder jaar meer betalen voor minder service. Maar laat u niet ontmoedigen door deze licht negatieve constatering. 92% Van al uw bestellingen komt gewoon op tijd.
  • Pakketpost voor als u zekerheid wil over het leveringsmoment. De track & trace houdt u op de hoogte over dit tijdstip. Meestal is de bezorgtijd de volgende dag, soms kan het een dagje later worden. Als u een huisadres opgeeft, kunnen pakketten die op vrijdag verstuurd worden, vaak ook op zaterdag bezorgd worden.
  • Brievenbuspakket is een beetje vreemde eend in de bijt. De track & trace is namelijk beperkt aangezien het enige wat zichtbaar is, is dat het pakket verzonden of aangekomen is, het tijdstip van bezorgen is verder onbekend. Dit komt omdat deze pakketten met de reguliere post meegaan.
  • Spoedservice: voor als u het echt de volgende dag nodig heeft. U kunt hier kiezen voor bezorging voor 10.00u of 12.00u., elk met zijn eigen prijskaartje. Bezorging op zaterdag is niet mogelijk bij deze service.
Wat ik niet doe
Verzenden met andere bedrijven zoals DHL en DPD, aangezien het tijdstip van aanleveren bij deze agentschappen ver voor 17.00 uur ligt en niet altijd vast staat.
Informeren bij de klantenservice van PostNl over (nog) niet bezorgde pakketten, aangezien de medewerkers niet meer kunnen vertellen dat wat er op het track & trace informatiescherm staat. Informatie opvragen over enveloppen die met de reguliere post meegaan is echt ondoenlijk. De klantenservice gaat dan naar website verwijzen waar ze een score bijhouden hoeveel procent van de enveloppen op tijd worden bezorgd. Wel even een triest weetje: de 8% die niet op tijd wordt bezorgd, is toch al te laat, dus nog een of twee dagen later maakt niks meer uit voor deze score.

Tot zover een overzicht van de mogelijkheden. Wilt u er meer zekerheid over de levering heeft u nog twee opties: zelf ophalen voor als u nog minder vertrouwen heeft in PostNl dan ik. Of een ruimere productieplanning maken. Maar dat is in een ideale wereld.